top of page
חיפוש

בניית עסק תוך שמירה על מקום עבודה קבוע

  • Nili Peretz
  • 15 באוג׳ 2024
  • זמן קריאה 4 דקות

עודכן: 22 באוק׳ 2024

 

רבים מהיזמים ובעלי עסקים, מרגישים קושי ואתגר לפתח את העסק החדש שלהם

תוך התמודדות עם בעיות פרנסה ושמירה על מקום עבודה קבוע. במילים אחרות,

למי יש בכלל אנרגיה ליצור וליזום משהו חדש כשברקע יש דאגות פרנסה ואנו נותרים

כמעט ללא זמן פנוי לעצמנו, "נקרעים" בין הילדים, העבודה, החשבונות ומטלות החיים?

 

וזה קשור גם לשאלה, האם אפשר בכלל לפתח ולבנות עסק חדש תוך שמירה על מקום עבודה קבוע והאם זה כדאי?

 

אני רוצה להציע נקודת מבט חדשה על מה שאנחנו מכנים "שגרה", ועל תפקידה בתהליכי שינוי.

אמנם השגרה של כולנו יכולה להיות מעייפת ומלאת מתחים. מאגרי השליטה העצמית שלנו

הם מתכלים, ומאגרי האנרגיה שלנו הם מוגבלים. כמה אנרגיה כבר נשארת לנו בסוף יום מתיש בו התרוצצנו מהעבודה לילדים ועוד עשרות סידורים אחרים, שלא לדבר על עומסים רגשיים, דאגות ומכאובים פיזיים כאלה או אחרים?


בניית עסק דורשת רזרבות עצומות של אנרגיה ממש כמו המראה של מטוס העוזב את הקרקע היציבה.

אבל מאיפה נביא את כל האנרגיות האלה?

מיד אציע דרכים כיצד להגביר את רמות האנרגיה שלנו "ולתדלק" את עצמנו לקראת תהליך של שינוי.

אבל קודם בואו נכיר כמה עובדות מעניינות לגבי כוחה של השגרה ותפקידה במסע "ההמראה שלנו".


מעניין לגלות, שרבים מהיזמים המצליחים בעולם פיתחו את הרעיון הגדול שלהם תוך כדי עבודה יומיומית ותובענית שנדרשה מהם לצורך פרנסתם.


היזם של eBay למשל, המשיך לעבוד כתוכניתן במשך כל השנה הראשונה להקמת העסק שלו.

הנרי פורד הקים את אימפריית הרכב שלו תוך כדי עבודה שוטפת כמהנדס ראשי אצל תומס אדיסון, ואפילו שרה בלקלי, הבעלים של חברת Spanx המצליחה שמייצרת גרביונים מיוחדים ללא כף רגל, עלתה על הרעיון הגדול שלה ופיתחה אותו תוך כדי שהיא מוכרת מכשירים להעברת פקסים (כן, פעם היה כזה דבר…) מדלת לדלת במשרה מלאה. הייתם מאמינים?


הבעלים של חברת המשקפיים המצליחה warby parker עבדו בעבודות קבועות כשכירים עד הרגע האחרון ממש, כאשר האתר שלהם כבר עלה ממש לאוויר.

השגרה המוכרת אינה בהכרח חסרון לאלו שרוצים לחלום בגדול. לפעמים השגרה הזו היא זו שנותנת את הביטחון לחלום ולקחת סיכון.


הפסיכולוג Clyde Coombs מאוניברסיטת מישיגן פיתח תיאוריה חדשנית של ניהול סיכונים.

לטענתו, ממש כמו בניהול סיכונים בתיק השקעות, חלק מהסוד של אנשים מצליחים קשור ביכולת שלהם לנהל סיכונים בחוכמה. כאשר הם לוקחים סיכון בתחום מסוים הם דואגים לאזן זאת בתחומים אחרים בחייהם בהם הם שומרים על יציבות וביטחון. דבר זה נותן להם מעין "רשת ביטחון".


ואכן שימו לב למחקרם המעניין של Joseph Raffiee and Jie Feng המוכיח שיזמים אשר שמרו על העבודה היומית שלהם, היו ב-33 אחוזים סיכוי נמוך יותר להיכשל מאשר אלו שהתפטרו מהעבודה היומית שלהם כדי להתמסר למיזם החדש.


אנחנו רואים אפוא שהשגרה שלנו, מתישה ככל שתהא, נותנת לנו, בו זמנית, גם את היציבות וגם את הביטחון הדרושים לנו כדי לקחת סיכון לקראת השינוי המיוחל.


אז איך מוצאים את האיזון בין ההווה לעתיד, בין השגרה לחלום, בין הקיים לחדש?

רק אתם יודעים מה וכמה נכון לכם ברגע נתון. ובעניין זה אני ממליצה להקשיב למציאות ולא "להתווכח" איתה, כיוון שהאיזון הזה הוא דינמי ומשתנה כל הזמן.


במקביל, אני רוצה לשתף אתכם ב-3 דרכים שאני מוצאת אותן אפקטיביות מאוד במציאת האיזון העדין הזה.

הדרך הראשונה מתייחסת לכמות האנרגיה שלנו. שינוי דורש המון אנרגיה, וככל שנשכיל "לתדלק" את עצמנו אנרגטית ולהגביר את רמות האנרגיה שלנו, כך נצליח לאזן טוב יותר בין המצוי לרצוי.


מקורות האנרגיה שלנו הם אוניברסליים (מתאימים לכל בני האדם) ופרסונליים (מתאימים במיוחד לנו) מבחינה מדעית אנחנו כבר יודעים היום על שפע של מקורות אנרגיה אוניברסליים שכולנו יכולים להשתמש בהם, אפילו כמה דקות בכל יום. ביניהם, פעילות ספורטיבית מכל סוג, חשיפה מתונה לאור השמש, שהייה בטבע, מדיטציה, נשימה סרעפתית, עמידה יחפים על הקרקע, טקסי הוקרת תודה, מוזיקה, שינה מספקת, תזונה מזינה להבדיל מתזונה מהירה, חיבוק, משחק, ועוד. זו לא רשימה סגורה כמובן.


מקורות אנרגיה פרסונליים הם כל מה שמדליק אותנו באופן אישי ועושה לנו כיף.

ככל שתפנו מקום בלוח הזמנים שלכם גם לדברים כאלה, כך תתמלאו באנרגיה ממריצה שתשרת אתכם בתהליך השינוי שאתם מבקשים להשיג. מה עושה לכם טוב באמת? מה מדליק אתכם?

חשוב שתכירו את מקורות האנרגיה שלכם ותתנו להם מקום בחיים שלכם.


הדרך השנייה, קשורה להתחייבות שלכם מבחינת זמן ומקום. לפעמים כל מה שאנחנו צריכים זו התחייבות "לנגוס" זמן קצר מהשגרה לטובת המיזם החדש. זה יכול להיות מעט, כמו חצי שעה ביום, וזה יכול להיות יותר זמן. הכל בהתאם למה שמתאים לנו בשלב מסוים. מה שעושה את ההבדל הוא לא משך הזמן שנקדיש לעניין אלא ההתמדה, העקביות והמחויבות שלנו. מניסיון רב שנים בניהול שינויים, אנחנו יודעים שדווקא ההסכמה להתקדמות הדרגתית, באופן אקולוגי והרמוני עם הסביבה - להבדיל מהכול או כלום - היא זו שיוצרת את נקודת המפנה בתהליך השינוי.


הדרך השלישית והאחרונה להאיץ תהליך שינוי מתוך שגרה מתישה היא לעדכן את השפה שלנו ולהשתמש בהצהרות חיוביות. מחקרים מוכיחים קשר ישיר בין החשיבה שלנו לבין השפה והמילים שאנחנו בוחרים. כאשר אנחנו מתחילים לדבר על תהליך השינוי כאילו הוא כבר כאן, כמשהו שמתרחש באופן הדרגתי, זה משפיע על המוח שלנו, והוא מתחיל לחפש הוכחות להתקדמות בפרטים הקטנים.


אתם יודעים שמילים יוצרות מציאות, נכון?

במקום לדבר על שינוי שלא מגיע, או על משהו רחוק ובלתי מושג, כדאי לדבר על שינוי כתהליך של למידה הדרגתית, כאשר בכל יום אנחנו מתקדמים עוד קצת לקראתו. אנחנו בהחלט ניתן מקום גם במפגשי המועדון לשימוש נכון בהצהרות חיוביות ובמילים בכלל.


אחת החוקרות המובילות בתחום של האושר, Sonja Lyubomirsky, טוענת שמילים חיוביות מפעילות את מרכזי המוטיבציה במוח שלנו ומניעות אותן לפעולה. הן גם מסייעות לנו לבנות חוסן כנגד אתגרים עתידיים. חזרה על מילים חיוביות מפעילות בנו גנים מסוימים שמורידים מתח רגשי, מאריכים חיים, ומעודדים אותנו לבנות יחסי אמון עם עצמנו ועם העולם. אז כל מה שנשאר עכשיו הוא להתחיל ליישם את כל זה בחיים שלכם ולזכור שהשגרה שלכם היא לפעמים גם רשת הביטחון שלכם.

 
 
 

Comments


הודעתך נשלחה בהצלחה!

כל‭ הזכויות‭ ‬שמורות‭ ‬לנילי‭ ‬פרץ‭ |   ‬האתר‭ ‬נבנה‭ ‬ע"י‭ ‬סטודיו‭ ‬ג'ירפיקה ©

רוצה לדבר איתי?

כאן אפשר להשאיר לי הודעה >

מבטיחה לחזור בהקדם

Nili peretz נילי פרץ, מימוש פוטנציאל המוח והמיינדסט בעסקים.

לוגו לאתר נילי פרץ.png
bottom of page